4 manieren om te genieten van Rauwe Cacao Nibs met Valentijn

Geniet met jouw Valentijn van knapperige rauwe cacao nibs (met liefdesstofjes!). Rauwe cacao nibs hebben een intense en volle smaak en zijn rijk aan goede voedingsstoffen die onze gezondheid ondersteunen. Omdat rauwe cacao zo’n hoge voedingswaarde heeft wordt het terecht een superfood genoemd.

Wist je dat je door het eten van cacao endorfines aanmaakt? Dit zijn de ‘voel-je-goed’ stoffen in onze hersenen. Maar cacao bevat ook fenylethylamine. Dat is het stofje wat ons lichaam aanmaakt als we verliefd zijn en wordt ook wel de “love drug” genoemd die het libido verhoogt, energie geeft, alert maakt en de concentratie verbetert. 

Rauwe cacao is niet hetzelfde als de meeste chocolade die in de winkels verkrijgbaar zijn. Deze chocolade bevatten meestal slechts een kleine hoeveelheid cacao en in plaats daarvan een heleboel suiker en melk. Bovendien is gewone cacao vrijwel altijd verhit geweest, waardoor de goede voedingsstoffen grotendeels verloren zijn gegaan.

Het is juist de rauwe cacao die boordevol antioxidanten zit die gelinkt zijn aan verschillende gezondheidseffecten, zoals vermindering van ontstekingen, verbetering van de bloedsomloop, verlagen van cholesterol en bloeddruk. Daarnaast is rauwe cacao zeer rijk aan magnesium (het is zelfs de rijkste voedingsbron van magnesium op aarde), een mineraal dat essentieel is voor een goede gezondheid en veel energie geeft. Des te meer reden dus om te genieten van rauwe cacao nibs!

Je kan Rauwe Cacao Nibs lekker als snack eten met noten en gedroogd fruit. Of bekijk eens deze video voor meer heerlijke variatietips!

Kijk voor meer lekkere recepten waarmee je jouw Valentijn kan verrassen eens hier of maak deze Chocolade No-bake Beauty Slices. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *