5 redenen waarom je Ashwagandha iedere dag zou moeten nemen (+ 2 heerlijke recepten)

Heb je wel eens van Ashwagandha gehoord? Dat is een krachtig poeder gemaakt van de wortel van de Ashwagandha plant en al duizenden jaren populair binnen de Ayurvedische geneeskunst. In deze video geven we je 5 redenen waarom je dit poeder eigenlijk iedere dag zou mogen nemen plus twee heerlijke makkelijk te maken recepten met dit power-poeder.

Bekijk hieronder de video:

Ashwaganda wordt ook vaak Indiase ginseng of Withania Somnifera genoemd. Dit superfood groeit voornamelijk in Noord-Amerika en Afrika en is goed voor de hormonale balans. Het is een zogenoemde adaptogeen, wat betekent dat het een regulerende en balancerende werking heeft, ongeacht het type hormonale disbalans dat je eventueel hebt. De stof withanolide in Ashwagandha zou de activiteit van testosteron en progesteron in balans brengen en oestrogeendominantie kunnen voorkomen.

Nog 5 redenen om Ashwagandha te nemen

1. Bevordert een goede slaap
Dit komt door de milde rustgevende werking, dit kan ook fijn zijn als je snel last hebt van angsten.

2. Voorkomt vermoeidheid
Ashwagandha wordt vaak gebruikt bij (ernstige en chronische) vermoeidheid en stress.

3. Verbetert het geheugen
De ayurvedische geneeskunst beschouwt ashwagandha als een kruid dat goed is voor geheugen en intellect.

4. Verbetert het uithoudingsvermogen als je moet presteren
Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat Ashwagandha vitaliteit, energieniveaus, uithoudingsvermogen en fysieke prestaties kan verbeteren.

5. Helpt cellen en weefsels gezond te houden
Ashwagandha is een antioxidant en antioxidanten beschermen onze cellen en weefsels. 

RECEPT KANEEL BANAAN ASHWAGANDHA SMOOTHIE

Voor 1 glas heb je nodig:

Zo maak je de smoothie:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix op hoge snelheid tot de substantie zacht en romig is. Wil je jouw smoothie wat dunner? Doe er dan wat extra amandelmelk in.
  2. Giet het in een glas met optioneel een snufje kaneel en wat plakjes banaan bovenop.

Geniet!

RECEPT CASHEW CACAO ASHWAGHANDHA BLISS BALLS

Dit heb je nodig voor 12 balletjes:

Zo maak je de Bliss Balls:

  1. Doe de cashewnoten, het hennepzaad, de cacaopoeder en dadels in een keukenmachine. Mix dit alles ongeveer 1 minuut tot het de consistentie heeft van nat zand.
  2. Voeg de Ashwagandha en zout toe, mix nog even zodat het goed vermengd wordt met de rest.
  3. Laat de keukenmachine of blender aan terwijl je de cashewpasta lepel voor lepel toevoegt. Als het goed is het nu een plakkerige substantie geworden die je makkelijk kunt kneden.
  4. Rol met je handen 12 balletjes (elk ongeveer 25g). Leg ze op een bord en geniet er direct van of zet ze in de koelkast voor het opdienen.

Bewaar ze niet langer dan 5 dagen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *