5 tips hoe je snel en blijvend 5 kilo kunt afvallen (+ een heerlijk recept!)

In deze video geef ik je vijf tips over hoe je snel en blijvend effectief vijf kilo kunt afvallen. Ik weet het, er zijn duizenden afslanktips, daarom ga ik je helpen om met focus en heel gericht te werk te gaan. Door realistisch te kijken en de dingen te zien zoals ze echt zijn. Zodat je nu wél resultaat zult hebben!

In deze video ontdek je:

  • 5 werkelijk effectieve tips voor een gezond gewicht
  • Een heerlijk vezelrijk recept voor lunch of tussendoortje
  • Waarom het belangrijk is om je te focussen op de lange termijn in plaats van op de korte termijn

Bekijk de video

1. Meer groen
Het eerste advies is heel cliché, maar tegelijk heel erg eerlijk: je moet gewoon veel meer groenten eten! Zorg dat je meer groen in je voedingspatroon opneemt. Op een manier die gemakkelijk is en weinig tijd kost. Eet het liefst 200 tot 500 gram groenten per dag. Hieronder een geweldig recept, uit ons eerste Langer Leven Magazine die je gratis kunt bestellen (alleen verzendkosten), waarmee je makkelijk veel groen en groenten binnenkrijgt.

Waarom meer groenten? Bijvoorbeeld voor de prebiotica in je darmflora. De vezels in groenten zijn gezonde voeding voor je darmflora. Een gezond lichaam (en een gezond gewicht) begint bij het hebben van een gezonde darmflora.  

RECEPT VEGGIE MUFFINS

Ingrediënten voor 6 muffins:
● 200 g courgette
● Grote handvol babyspinazie
● Klein handje verse basilicumblaadjes
● 50 g amandelmeel
● 1 theelepel bakpoeder
● 3 eieren
● 1/2 theelepel zeezout
● Zwarte peper naar smaak
● 1/2 theelepel knoflookpoeder
● 1 theelepel Green Juice-poeder van Superfoodies

Zo maak je de muffins:
1. Rasp de courgette, bestrooi met een beetje zout en zet in een kom ongeveer 10 minuten opzij. Knijp de courgette daarna met je handen uit om al het overtollige sap te verwijderen.

2. Hak de spinazie en basilicumblaadjes in zeer kleine stukjes.

3. Voeg in een grote mengkom de uitgeknepen courgette, gehakte spinazie en basilicum, amandelmeel, eieren, bakpoeder, zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder en het Green Juice-poeder toe.

4. Meng het met een lepel goed door elkaar.

5. Verdeel het beslag over 6 siliconen muffinvormpjes (of metalen vormpjes ingevet met kokosolie). Je gebruikt ongeveer 2 en een halve eetlepel beslag per vormpje.

6. Bak 25 minuten op 180C. Geniet er warm of koud van!

2. Groeihormoon
De tweede tip is de aanmaak van voldoende groeihormoon. Je lichaam produceert tijdens je slaap, maar ook door te trainen waarbij je spierkracht gebruikt, groeihormoon. Groeihormoon is een vetverbrander. Een gezond bioritme helpt ook bij voldoende aanmaak van groeihormoon (bekijk de video die ik hier eerder over maakte).

3. Beweegmomenten
Neem vaker de trap (met wat tempo), zorg voor een sta-bureau, trek vaker een kort sprintje… Korte beweegmomenten gedurende de dag stimuleren de productie van groeihormoon, je spieropbouw, je hartfunctie, je longfunctie. Het is bovendien een geweldige anti-aging tool.

Wil je een goede gezondheid en een gezond gewicht? Dan dien je het werk te doen wat daar voor nodig is en regelmatig te bewegen.

4. Training
Om vet te verbranden is het veel beter om krachttraining te doen, een korte high intensity workout, een Kettlebell training of een crossfit training dan een cardio workout. Waarom? Deze workouts stimuleren de productie van groeihormoon optimaal! En dat kan ook gewoon thuis. Doe wat squats, push-ups en andere oefeningen waarbij je gebruik maakt van je lichaamsgewicht.  

5. Geduld

Ik weet het, dit is niet leuk om te horen, maar het is echt belangrijk. We zijn vaak zo gefocust op de korte termijn, even snel een paar kilo afvallen, terwijl de kracht juist zit in lange termijn gezond leven op een manier die bij je past. Niet een paar weken op een houtje bijten en vervolgens weer los gaan omdat ‘het wel weer kan’. Het lichaam heeft veel meer baat bij stabiliteit en een vast gezond ritme waarbij je heus af en toe heerlijk kunt genieten van iets lekkers. Ontwikkel dus een focus op de lange termijn!

Het muffin recept en veel meer tips, informatie en inspiratie voor een optimale gezondheid vind je in ons eerste Langer Leven Magazine. We sturen deze helemaal gratis op (je betaalt alleen verzendkosten). Je kunt het magazine hier online bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *