Activated charcoal tandpasta

Vanaf nu maak jij heel gemakkelijk je eigen natuurlijke en super effectieve tandpasta! Geactiveerde houtskool is niet alleen een superfood, maar door het sterk absorberende vermogen ook heel geschikt om je tanden fris, wit en schoon te houden. Lees hier hoe je dat doet.

Tandpasta van houtskool klinkt misschien nogal heftig, maar dat is het niet hoor! Geactiveerde houtskool is namelijk een superfood gemaakt van verkoolde biologische kokosnootschillen die een sterk absorberend vermogen hebben. Deze verkoolde kokosnootschillen zijn negatief geladen, waardoor het positief geladen toxines, vuil en andere ongewenste stoffen aantrekt. Zo is Activated Charcoal heel geschikt als (tijdelijk) detox supplement, als huidverzorging of als mond- en gebitsverzorging!

Stralend witte tanden
De geactiveerde houtskool zorgt ervoor dat plak en bacteriën van je gebit worden verwijderd en het maakt je tanden stralend wit. Ook is het heel effectief tegen een slechte adem. Als natuurlijk supplement wordt het vaak ingezet bij spijsverteringsklachten, te hoog cholesterol of winderigheid. Of als ondersteuning tijdens een detox.

Bij huidklachten kun je van Activated Charcoal gemakkelijk een gezichtsmasker maken. Meng dan 1 theelepel Activated Coconut Charcoal en twee theelepels Aloë Vera gel door elkaar en breng dit op je gezicht aan. Laat het masker drogen en spoel je huid daarna goed af met water. Dit helpt trouwens ook heel goed bij huidirritatie door brandnetels of insectenbeten.  

Als je gaat poetsen met deze verfrissende tandpasta, wees dan wel een beetje voorzichtig, want geactiveerde houtskool kan vlekken geven op je kleding.  

Dit heb je nodig voor de Activated Charcoal Tandpasta  

Zo maak je de tandpasta

  1. Doe al de ingrediënten bij elkaar in een bakje en mix of roer goed elkaar
  2. Neem een luchtdicht bakje en doe de tandpasta daarin. Zo kun je deze twee weken bewaren.  

Poets je tanden twee minuten met de Activated Charcoal tandpasta. En spoel (of poets) nog even goed na om eventuele aanslag te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *