BLOG #18: Matcha pannenkoeken!


Matcha pannenkoeken

Matcha heeft al een traditie van meer dan 900 jaar in Japan. Maar ook in de moderne keuken wordt deze groene theepoeder steeds vaker gebruikt in recepten. Wat dacht je van matcha wafels, taart, muffins en pancakes?! ? In dit blog delen we meer over Matcha en het recept van de Matcha pannenkoeken incl. een Vegan recept!

Groene thee poeder is een nogal speciale groene thee die wordt vermalen tot ultrafijne poeder. Matcha thee heeft al een traditie van meer dan 400 jaar in de Japanse theeceremonie. Ook in de moderne keuken wordt deze groene theepoeder steeds vaker gebruikt. Nu verovert deze groene poeder ook Europa. Classic Matcha geeft een bitterzoete smaak aan o.a. desserts, ijs en smoothies. Wij laten iedereen graag zien wat je met Matcha allemaal kunt maken: een gezond ontbijt, diverse hartige gerechten en een breed assortiment aan zoete lekkernijen en baksels, dankzij superfood Matcha zelfs nog enigszins gezond!

In onze bar hebben wij een menukaart volledig gefocust op matcha. We schenken o.a. de Matcha teashot, latte, smoothie en freakshake en serveren Matcha cake, macarons, blondie, blissballs. Daarnaast serveren wij ook diverse varianten matcha wafels en pancakes voor de lunch:

MATCHA PANCAKES RECEPT

Benodigdheden:

  • Fornuis
  • Garde
  • Keukenzeefje
  • Steelpannetje
  • Pannenkoek of koekenpan
  • Ijsschep
  • Spatel

Ingrediënten (voor 10-12 kleine pannenkoekjes):


Bereidingswijze:

  • Mix de eieren, suiker, bakmeel en vanillesuiker tot een glad beslag
  • Voeg de Matcha toe aan het beslag en mix dit goed (de kleur en smaak is afhankelijk van de kwaliteit van de Matcha. Wij hebben de Cooking Matcha C gebruikt en deze was perfect voor de kleur en geeft een goede bitterzoete Matcha smaak)
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur
  • Voeg de boter toe aan het beslag en mix dit goed
  • Nu is het beslag klaar om mee te bakken!
  • Gebruikt een dunne koekenpan of speciale pannenkoeken of poffertjes-pan.
  • Schep met een grote ijsschep 3 kleine rondje in de pan en maak het beslag mooi egaal met de bolling van de ijsschep.
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar.
  • Zorg dat de pannenkoekjes niet te ver (bruin) gebakken zijn, want dan verliest het sneller de mooie groene kleur.


Er is ook een VEGAN variant van Matcha pannenkoekjes.

Benodigdheden:

• 350ml sojamelk of amandelmelk

• 70g (vermalen) havermout

• 1 banaan

• 1 el honing

• 1 tl kaneel eventueel

• 1 el Matcha!!! (Premium klasse B)



Bereidingswijze:

Voeg amandel- of sojamelk, havermout (eventueel vermalen in keukenmachine) en een geprakte banaan toe aan een kom en mix dit goed met elkaar.

Doe vervolgens honing, kaneel en ong 1 eetlepel Matcha door het beslag. Mix dit goed met elkaar tot het een mooi groen beslag is. Nu is het beslag klaar om mee te bakken!
Gebruikt een dunne koekenpan of speciale pannenkoeken of poffertjes-pan.
P.S. Zorg dat de pannenkoekjes niet te ver (bruin) gebakken zijn, want dan verliest het eerder de mooie groene kleur.

In onze matcha bar in Den Haag serveren wij diverse varianten matcha pancakes:

matcha pancakes

    matcha pancakes   matcha pancakes

We zullen regelmatig Matcha recepten met jullie blijven delen. Als je zelf een lekker recept met Matcha hebt, dan vinden wij het super leuk als je dit met ons deelt. Stuur een berichtje naar: info@hugthetea.com. We inspireren jullie graag, maar laten ons ook graag inspireren door andere Matcha en kook liefhebbers!

LET’S SPREAD THE MATCHA LOVE!

Keep (or start) hugging our Matcha and other teas! 

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *