BLOG #29: Hoe maak je een lekkere Iced Matcha Latte?!

Het is momenteel de ‘bestseller’ in onze matcha bar: de Iced Matcha Latte, de koude variant van de Matcha Latte.  Maar, hoe maak je nu een lekkere Iced Matcha Latte thuis?

Benodigheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Doe 1 tl Premium Matcha (of 2x bamboelepels) in een kom. Dit is ong. 1 gram Matcha.
  2. Voeg hier een beetje (1 el) koud water aan toe. Gebruik de Matcha bamboe borstel bij het maken van een gladde pasta, zodat er geen klontjes meer zijn. Je kunt in plaats hiervan ook de Matcha in de kom zeven met een klein keukenzeefje.
  3. Voeg nu ong. 60 ml koud water toe en klop het met de bamboe borstel ( ‘chasen’ in het Japans ) gedurende 15 sec. op in een W en 4 beweging, tot er een mooie schuimlaag op komt.
  4. Doe de melk in een (elektrische) melkopschuimer (vb. Aeroccino van Nespresso).
  5. Doe ondertussen ijsklontjes in een glas en giet de Matcha hierop.
  6. Giet nu de opgeschuimde melk bij de Matcha.
  7. Wanneer je houdt van een beetje zoet, kun je er nog wat honing of ahornsiroop bij doen.
  8. Tip: Teken met een satéprikker of metalen prikker mooie vormpjes in de Matcha Latte. Bijv. hartjes, zoals op onderstaande foto is te zien.

Extra: voeg een beetje kaneel toe.

matcha

Matcha latte - Hug the tea

Gezondheidsvoordelen

Matcha Latte is een goede en gezonde koffievervanger, omdat Matcha veel theïne bevat en zorgt voor een energy-boost gedurende de dag (ong. 6-8 uur). Theïne werkt geleidelijker dan cafeïne, dus je hebt geen up en binnen 30 min. weer een down, zoals bij cafeïne wel het geval kan zijn. Daarnaast is Matcha zeer rijk aan antioxidanten (catechine EGCg), vitaminen en mineralen. Het is een echte superfood (of eigenlijk super-thee) met vele gezondheidsvoordelen! Je kunt het puur drinken, maar ook met melk.

Lukt het je thuis niet om een lekker Iced Matcha Latte te maken? Kom dan gerust langs in onze bar (te Den Haag) en dan doen wij het even voor 😉

xxx

the Tea Sisters

Matcha drinks

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *