BLOG #35: Matcha Cake Roll Recept

Hoe maak ik een Matcha Roll Cake gemakkelijk zelf thuis? Probeer nu dit Matcha Cake Roll recept van Hug the Tea. Leuk om te maken en vooral onwijs lekker!

Benodigdheden Cake Roll:

  • Bamboeborstel
  • Matcha kom
  • Mixer/garde
  • Zeef
  • Beslagkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier | 2 vellen
  • Oven – voorverwarmen op 180 graden

Ingrediënten Matcha Cake Roll:

Ingrediënten cake:

  • Cakemeel* | 65 gram
  • Suiker | 80 gram | 60 gram (A) en 20 gram (B)
  • Eieren (M) | 4 | gesplitst (eiwitten laten koelen in koelkast)
  • Zonnebloemolie | 40ml
  • Matcha Classic — kitchen grade | 1 eetlepel 15 gram
  • Lauwwarm water | 80ml
  • Vanille-aroma | 1/4 tl

    *Cakemeel (2 porties) zelf maken door 110 gram bloem te mengen met 20 gram maizena en dit een aantal keer te zeven.

    Ingrediënten Matcha slagroom vulling:

  • Ongeklopte slagroom | 150 ML 
  • Suiker | 1,5 eetlepel
  • Vanille-aroma | 0,5 theelepel
  • Matcha | 1,5 theelepel

Bereidingswijze Matcha Cake Roll – DIY – Cake Roll recept:

  • Scheid de eieren en laat in de tussentijd de eiwitten koelen in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel 80 gram suiker over 2 kommen > kom A: 60 gram en kom B: 15 gram.
  • Gebruik een bamboeborstel en mix Matcha met water tot glad.
  • Meng met een garde eidooiers, Matcha-water, zonnebloemolie en 20 gram suiker (kom B).
  • Zeef in delen cakemeel erbij en meng dit tot klontvrij.
  • Mix met een mixer het eiwit tot schuimig en voeg in drie delen 60 gram suiker (kom A) toe. Mix dit tot er stijve pieken vormen. Voeg 1/3 van eiwit toe aan eigeel-mengsel en schep goed om.
  • Giet het eigeel-mengsel toe bij de eiwitten en meng met een pannenlikker voorzichtig om. Giet op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strijk het beslag glad en tik een paar keer zachtjes met op tafel. Zet in de bakplaat in de oven.

    Oven: 180 graden, voor circa 15-17 minuten. Test met een prikker of het er droog uit komt.

  • Haal de cake uit de oven, en snijd voorzichtig de kantjes los.
  • Stort op een werkplank bekleed met bakpapier.
  • Haal heel voorzichtig (oud) bakpapier van de cake af.
  • Probeer met het nieuwe stuk bakpapier de cake heel voorzichtig een beetje te rollen.
  • Laat volledig afkoelen en maak in de tussentijd de Matcha-vulling

    Bereiding matcha slagroom:

  • Klop slagroom tot het schuimt en voeg suiker, vanille-aroma en eventueel Matcha toe. (Voeg naar persoonlijke voorkeur eventueel meer suiker of Matcha toe).
  • Mix slagroom tot stijf en tot het een smeerbare vorm aanneemt.
  • Als de cake is afgekoeld, bestrijk de cake dan met een dunne laag room (aan het einde met iets minder vulling).
  • Maak gebruik van het bakpapier om langzaam een rol te vormen. Pak het in en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.

    Geniet van deze heerlijke Matcha Roll Cake!
    IG: aichide.xj – Arigato!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *