BLOG #39: Gingerbread Matcha Latte

Matcha Gingerbread Latte

Deze heerlijke herfst/winter editie Gingerbread Matcha Latte met speculaaskruiden staat ook op onze herfst/winter menukaart. Maar hoe maak je ‘m nou zelf thuis klaar? Het is eigenlijk heel simpel. Vooral als je al vaker een Matcha Latte maakt. Het recept delen wij hieronder…

Ingrediënten

  • 1 tl = 2 bamboelepeltjes Premium Matcha B
  • 75 ml water op 75-80 graden
  • 150 ml melk (bijv. Oatly haver barista-, soja-, kokos- of amandelmelk)
  • Speculaaskruiden
  • 1 tl honing of agave/ahornsiroop

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Water: Wanneer je een waterkoker met temperatuurinstelling hebt, is dat ideaal en kun je het water direct op 75-80 graden zetten. In geval van een normale waterkoker of Quooker, breng je het water gewoon aan de kook en doe je er een beetje koud water bij.
  2. Doe de 150 ml melk in een melkopschuimer.
  3. Doe 1/2 tl Premium Matcha (of 2x bamboelepel) in de kom door een keukenzeefje heen, zodat er geen klontjes komen. Dit is ong. 1 – 2 gram Matcha.
  4. Voeg nu ong. 75 ml water (op 75-80 graden) toe en klop het met de bamboe klopper gedurende 15-20 sec. op in een snelle W-beweging, tot er een mooie schuimlaag op komt. 
  5. Giet de Matcha over in een kopje of glas. Voeg hier de 1/2 tl speculaas kruiden aan toe.
  6. Giet nu de opgeschuimde melk bij de Matcha. Wanneer je houdt van een beetje zoet, kun je er nog wat honing, agave- of ahornsiroop bij doen. Top het af met nog een beetje speculaas poeder (door een zeefje). En genieten maar van deze Gingerbread Matcha Latte!

We gebruiken de Premium Matcha B om mee te blenden in lattes etc. Dit is een klasse B matcha die is gemaakt van de tweede pluk theeblaadjes van de zomer-oogst. Deze B kwaliteit is wat sterker van smaak dan de A kwaliteit en daarom heel geschikt om te blenden.
Bekijk hier de drie kwaliteiten Matcha!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *