Deze Matcha yoghurt cake met granola crunch is heel fluffy and makkelijk te maken.
Benodigdheden:
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram Griekse yoghurt 10% vet
• 140 gram witte basterdsuiker
• 125 gram diepvries of verse blauwe bessen
• 2 middelgrote eieren
• 90 gram roomboter + extra om in te vetten
• 1 tl vanille suiker
• 1 tl baking soda
• 2 el classic matcha C – cooking grade
Topping:
• 40 gram koude roomboter, in blokjes
• 25 gram witte basterdsuiker
• 25 gram havermout
• 25 gram bloem
Glazuur:
• 100 gram poedersuiker
• 20 gram Griekse yoghurt
• eventueel wat extra blauwe bessen
Benodigdheden:
• cakevorm, bakpapier, mengkom, spatel, keukenmachine, hand mixer.

Bereidingswijze:
1. Zet eerst de oven aan op hete lucht 180 graden. Bedek de bodem van de cakevorm met bakpapier.
2. Klop met een mixer de boter, basterdsuiker en vanille suiker los en romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix deze er op lage stand doorheen.
3. Zet de machine stil en voeg dan de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel, matcha en baking soda toe. Mix dit tot een glad beslag (lage stand en niet te lang).
4. Voeg dan de blauwe bessen toe en mix deze er met een lepel doorheen. Schep het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant egaal met een spatel.
5. Doe alle ingrediënten voor de granola topping in de keuken machine en draai dit kort tot er een kruim ontstaat. Strooi dit over het cakebeslag.
6. Bak de cake 36-40 minuten op 180 graden. Check altijd goed of de cake gaar is met een houten satéprikker, voor je hem uit de oven haalt.
7. Laat de cake afkoelen voordat je de cake aansnijdt. Maak het glazuur door de poedersuiker met de Griekse yoghurt te mengen. En smullen maar!

