BLOG #44: Iced Strawberry Matcha Latte

Benodigdheden:
– Bamboeborstel (chasen)
– Melkopschuimer elektrisch
– Kom (chawan)
– Cocktailstamper
– Drinkglas

Ingrediënten:
– 2tl Matcha Premium – Blending grade
– 200ml melk (tip: gebruikt Oatly)
– 3-5 aardbeien (vers of diepvries fruit) 
– 30 ml koud water + ijsklontjes

Bereidingswijze:
– Maak allereerst een koude dikke matcha shot door 2 tl matcha poeder op te kloppen met 30 ml koud water. Gebruik hiervoor de bamboe klopper en kom (en zeef de matcha poeder eventueel om klontjes te voorkomen).
– Schuim 200 ml melk koud op in een elektrische melkopschuimer. De meeste melkopschuimers hebben ook een koude stand.
– Doe de aardbeien in een glas en stamp het fruit aan met een cocktailstamper (of gebruik een garde hiervoor). Zorg dat het goed fijn wordt gestampt en dat de onderkant van het glas is bedekt met een mooie 1,5-2 cm laag met aardbeien. Optioneel: je kunt ook frambozen of ander rood fruit toevoegen
– Voeg ijsklontjes toe en giet hier vervolgens de opgeschuimde koude melk op.
– En, last but not last, giet hier de koude matcha shot op. 

Geniet van je Strawberry Matcha Latte!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *