Glutenvrij en met slechts 2 ingrediënten. Deze wraps zijn lekker bij een curry of stoofpotje, maar ook als vervanger voor brood bij de lunch of als snack besmeerd met amandelpasta of hummus.
In deze video ga je zien:
– Dat zelf wraps maken heel gemakkelijk is.
– Hoe je van slechts 2 ingrediënten heerlijke luchtige wraps kunt maken.
– Wat je kunt gebruiken als vervanger van tarwe, en waarom de wraps daar nóg lekkerder en voedzamer van worden.
Deze wraps MOET je proberen. Ze zijn luchtig, smeuïg, glutenvrij, low budget en mega gemakkelijk te maken. Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig!
Ideaal om te serveren bij een curry of stoofpotje. Maar ook in plaats van brood bij een salade, lunch of tussendoor! Tip: Lekker met beauty hummus uit het HUID boek als snack of voor de lunch.
Variatietip: Voeg specerijen, verse of gedroogde kruiden toe aan het beslag. Bijvoorbeeld kurkuma en paprikapoeder, Ras el Hanout kruidenmix of Italiaanse kruiden.

Ingrediënten:
- 100g rode linzen
- 200ml water
Bereidingswijze:
- Doe de linzen samen met het water in een grote kom. Laat minimaal 3 uur staan.
- Giet de linzen samen met het water in een blender. Blend tot een dik beslag.
- Verhit een koekenpan met goede antiaanbaklaag, eventueel met een klein beetje kokosolie. Giet een kleine pannenkoek in de pan.
- Bak op middelhoogvuur ongeveer 3 minuten totdat de bovenkant helemaal droog is. Draai de wrap om in de pan en bak aan de andere kant nog een paar minuten goudbruin.
- Herhaal dit voor de rest van het beslag.