‘’Deze 7-daagse CHALLENGE doe ik voor ENERGIE en FOCUS (zo sta ik ‘s ochtends in 1x “aan”)

We gaan binnenkort starten met een nieuwe challenge: “1 week Koffie-Vrij Challenge”. Met deze Challenge ga je een nieuwe stap zetten in je leven. In deze video leg ik uit hoe ik ’s ochtends in één keer “aan” sta en de dag kan beginnen met energie en focus.

Begrijp me niet verkeerd: je hoeft niet je hele leven koffie te laten staan. Koffie kan lekker zijn, sociaal (samen “een bakkie doen”), en kan zelfs goed zijn voor de gezondheid indien met mate gedronken. Het zorgt voor een bepaalde mate van alertheid, concentratie en energie. Maar koffie heeft dankzij deze voordelen ook vele nadelen.

Stresshormonen
Koffie geeft ons bijvoorbeeld die alertheid, die oppepper door de productie van stresshormonen als adrenaline en noradrenaline.

Studies laten zien dat mensen die veel koffie drinken, maar liefst twee keer zoveel stresshormonen in hun lichaam hebben. En we weten dat deze stresshormonen nadelige effecten hebben op ons lichaam op de lange, maar ook op de korte termijn. Bijvoorbeeld een negatief effect op ons gewicht en op het tempo waarop we verouderen1.

Afhankelijkheid van koffie
Er kan ook een afhankelijkheid van koffie ontstaan door de stimulans van dopamine die koffie geeft. Dopamine is ons gelukshormoon, ofwel een neurotransmitter die zorgt voor een gevoel van welbevinden en geluk.

Koffie kan dus ook verslavend zijn omdat we steeds meer willen van deze ‘feel good’ stofjes. Normaal maken we deze stoffen aan als we ergens succesvol in zijn. Doordat we iets bereikt hebben, bijvoorbeeld het geven van een presentatie, een optreden, we hebben iets afgemaakt, kunnen een vinkje zetten op onze to do lijst of misschien hebben we een goede zakelijke deal gesloten. Als we koffie drinken hebben we niets bereikt, dus forceren we deze natuurlijke beweging tot geluksgevoelens.

In wetenschappelijke studies hebben we gezien hoe groot de afhankelijk van koffie is bij mensen en dat zien we natuurlijk ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als mensen die veel koffie drinken willen stoppen. 50% van de mensen die minder koffie gaan drinken krijgen direct last van hoofdpijn en andere afkickverschijnselen. En juist die verschijnselen zijn een signaal dat je afhankelijk bent geworden van koffie. Misschien kun je je voorstellen dat iedere vorm van afhankelijkheid, eigenlijk het tegenovergestelde is van gezondheid.

Een (gezonder) alternatief voor koffie
Er bestaat een beter alternatief om je dag mee te starten. In de “1 week Koffie-Vrij Challenge” ga je ontdekken dat je je dag geweldig kunt starten, waarschijnlijk nog beter dan anders, zonder koffie. We gaan je laten zien hoe je meer energie kunt ervaren, beter in je vel kunt zitten en meer focus kunt hebben. En hoe je je algehele gezondheid kunt verbeteren. Zodat wanneer je koffie drinkt, je het gewoon kunt drinken om van te genieten, niet omdat je het nodig hebt om je dag goed te starten of op gang te komen.

Je gaat ontdekken hoe goed je je kunt voelen wanneer je koffie laat staan en het vervangt door een drankje vol voedingsstoffen. Zo sta je ‘s ochtends in 1x ‘aan’ en heb je langdurig energie en focus.  

Dit is een Challenge voor meer ENERGIE, FOCUS, en GOED IN JE VEL ZITTEN. De weg daarnaartoe is dagelijks je (ochtend)koffie vervangen door Green Juice

  • Green Juice activeert de natuurlijke energie in je lichaam.
  • Green Juice helpt bij vermoeidheid. 
  • Green Juice draagt bij aan een heldere geest.
  • Green Juice is een energiedrank op basis van groente, fruit, kruiden en algen.
  • Het is een multivitamine van echte voeding (hoge bron van o.a. magnesium, calcium, ijzer en vitamine B12).
  • En Green Juice is een volledig probiotica supplement voor je darmflora.

Alle informatie over de Challenge vind je in het Koffie-Vrij boekje. Doe je ook mee met de Challenge? Klik hier meer informatie en deelname.

[1] www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1762420/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *