
Ben jij een groot ei liefhebber? Houd je van een gebakken eitje, omelet, quiche of fritata, maar wil je wél vaker plantaardig eten? Bekijk dan deze video en probeer dit recept zelf uit!
Bestseller auteur Tessa Moorman van The Green Happiness laat in deze video hoe je een ei-vrije fritata maakt. Dit werd haar favoriete gerecht voor de lunch nadat ze gestopt was met eieren eten.
In deze video ontdek je:
- Dat Tessa niet gestopt is met eieren omdat ze het niet lekker vond.
- Met welk simpele ingrediënt je een ei-achtige structuur krijgt.
- Hoe je met één gerecht een lunch voor 4x hebt voorbereid.
Hoe maak je scrambled eggs of fritata als je vegan wilt eten?
Ik, Tessa Moorman, bestseller auteur van The Green Happiness, ben 7 jaar geleden begonnen met plantaardig eten. De reden dat ik meer plantaardig wilde gaan eten was niet omdat ik eieren niet lekker vond. Inmiddels is m’n smaak wel veranderd, maar alsnog vind ik het soms heel lekker om gerechten te eten waar je wel die structuur en het idee van een eiergerecht in terugvindt.
Toen ik stopte met ei eten werd dit één van mijn favoriete lunch recepten.
Ei vervangen in hartige recepten
Een ei vervangen in een cake weet je inmiddels. Dat heb je gezien in de vorige video. Maar ben jij fan van scrambled eggs, fritata en hartige taart? Hoe kun je dat maken ei? Dat ga ik je in deze video laten zien!
Ook zonder ei kun je heerlijke gerechten maken die je toch dat ei gevoel geven. In deze video laat ik je zien hoe je een gezonde vegan fritata maakt. Dit recept komt uit het Your 50 Days of Green Happiness zomerboek van The Green Happiness.
Ingrediënten:
- 200 g kikkererwtenmeel
- 1 el kokosolie
- 1 tl kurkuma
- 35 g verse basilicum
- Zout en peper
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 g andijvie, gesneden
- 6 artisjokkenharten
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 eetlepels hennepzaadjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het kikkererwtenmeel in een kom samen met 400 ml water, de kokosolie, kurkuma, een flinke tl zout, peper en de basilicum toe en blend nogmaals tot een glad geheel.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in een klein laagje water de ui en knoflook zachtjes op. Voeg vervolgens (kort) de andijvie toe en bak in totaal voor 5 minuten, totdat de andijvie een beetje geslonken is. Roer het geheel door het kikkererwten mengsel heen. Verdeel vervolgens het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm.
- Snijd de artisjokken klein, halveer de tomaatjes en verdeel deze over de taart. Bak de taart voor 25 minuten in het midden van de oven. Strooi er de hennepzaadjes overheen en nog wat basilicumblaadjes voordat je deze serveert.
Aan wie denk jij nu om deze vegan fritata te serveren…? Of, nog beter, wie zou je willen dat deze fritata voor jóu maakt? Tag diegene hieronder.