Deze home made wraps van boekweit zijn de perfecte gezonde lunch en gemakkelijk te maken. Ze zijn niet alleen gluten- en tarwevrij, maar ook een boost voor je gezondheid door een schep Green Juice poeder aan het beslag toe te voegen!
Is een gezonde wrap gevuld met lekkere groenten niet de beste lunch die je kunt bedenken? Wij bij Superfoodies zijn er in ieder geval dol op. Bij deze wrap gemaakt van boekweit voegen we wat knoflook en Italiaanse kruiden toe aan het beslag. Boekweit is een glutenvrij graan en het meel dat van boekweit gemaakt wordt (ook te krijgen in de gewone supermarkt) is rijk aan eiwitten, vezels en magnesium. Plus een schep gezonde Green Juice poeder die je voorziet van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen.
Boost voor je gezondheid en darmen
Dit biologische groene poeder is een mix van groenten, kruiden, algen en fruit en een hoge bron van o.a. vitamine b12, vitamine C, ijzer, calcium en magnesium. Het bevat verschillende ontgiftende ingrediënten zoals chlorella en brandnetel, die je lichaam helpen om afvalstoffen kwijt te raken. Het zorgt op een gezonde manier voor extra energie als je het nodig hebt. Daarnaast is het ook nog eens een volwaardig probiotica supplement en daar zijn je darmen dan weer blij mee!
Warm en krokant uit de pan, geurend naar kruiden en knoflook, is deze healthy wrap een niet te versmaden lunch. Je kunt de wrap iedere keer weer met iets anders vullen en zo verveelt dit gerecht nooit. Ook kun je de wrap natuurlijk prima koud eten of meenemen onderweg.

Dit heb je nodig voor de Green Buckwheat Wrap
(Voor 2 wraps)
- 70 gram boekweitmeel
- 2 eetlepels arrowroot of tapioca
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruidenmix
- 1,5 theelepel Green Juice poeder van Superfoodies
- 175 ml water
- 1 theelepel (kokos)olie om de pan in te vetten
Voor de vulling
- 4 eetlepels (paprika) hummus
- 2 handen van elke groente naar keuze: bijvoorbeeld witlof of jonge spinazie, kerstomaatjes, paprika en kikkererwten.
- Extra’s: gehakte groene uien en kruiden naar keuze
- Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijolie, citroensap, vers gemalen zwarte peper
Zo maak je de boekweit wraps
- Meng het boekweitmeel, arrowroot of tapioca, zout, knoflookpoeder, gedroogde kruiden en het Green Juice poeder.
- Voeg water toe en meng tot het een glad geheel is geworden.
- Verwarm een koekenpan voor en vet deze in met olie.
- Giet de helft van het mengsel in de hete pan, verdeel gelijkmatig met een lepel.
- Kook ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant en herhaal dit met het andere deel van het beslag.
- Verdeel 2 eetlepels paprika hummus over elke wrap en voeg de groenten en kikkererwten toe.
- Vouw de wrap dubbel en besprenkel met het mengsel van extra vergine olijfolie en citroensap, kruiden en zwarte peper.
