HOT CHOCOLATE: KETO STYLE!

Het is weer tijd voor kaarsen, dikke truien en avondjes voor de open haard. Buiten guur, maar binnen knus en gezellig met een healthy warme choco. Niet één vol met geraffineerde suikers, maar een romige choco die juist voedend is voor je lijf. Een warme choco in keto style als ultiem verwenmoment (of je nou wel of niet een ketogeen voedingspatroon hebt).   

Wat is dat eigenlijk keto style? Het ketogeen dieet is een voedingspatroon waarbij je minimaal koolhydraten eet en juist een verhoogde vetopname. De cellen in je lichaam halen hun energie normaal gesproken het liefst uit glucose ofwel suikers afkomstig van de koolhydraten die je binnenkrijgt. Als je ‘keto style’ eet, gaat je lichaam in plaats van suikerverbranding over op vetverbranding. Dit proces vindt plaats in de lever, waarbij als bijproduct zogenaamde Ketonen vrijkomen die als alternatieve energiebron werken. Kortom voor sommige mensen werkt eten in keto style goed als je wilt afvallen en ook veel energie wilt hebben. Maar of je nou een ketogeen dieet volgt of niet, deze warme choco gemaakt met Daily Love van Superfoodies is een treat!  

Daily Love is een ‘ready to mix’ cacao drank waarmee je in een handomdraai een romige beker (warme) chocolade maakt. Waar je bovendien zonder schuldgevoel van kunt genieten, want dit poeder is gemaakt met alleen natuurlijke en zelfs gezonde ingrediënten zoals MCT-olie, ashwaganda en paddenstoelenextracten. Het bevat goede vetten en weinig calorieën. Natuurlijk kun je Daily Love ook gebruiken als ingrediënt in je favorieten taart, koekjes, pancakes of toetjes. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? In ons TOETJES boek vind je vele recepten met Daily Love.

RECEPT KETO STYLE HOT CHOCOLATE

Voor 1 kop warme choco heb je nodig:

Zo maak je de warme choco

1. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix kort tot je een schuimig en romig mengsel hebt.

2. Giet in je favoriete mok en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *