Ontdek de kracht van Cordyceps (+ recept power smoothiebowl)

Een smoothie maken met paddenstoelen is waarschijnlijk niet iets wat als eerste in je op zou komen. Toch is het een heel goed idee! Met een extract van medicinale paddenstoelen dan. Dat maakt van jouw smoothie ontbijt een ultiem begin van een energieke dag.

Bekijk hieronder de video:

Cordyceps is een van de populairste medicinale paddenstoelen. Maar waar zijn cordyceps dan eigenlijk goed voor? In traditionele oosterse geneeswijzen meent men dat cordyceps het libido verhoogt, verlichting biedt bij luchtwegaandoeningen, het uithoudingsvermogen verbetert, een gezonde spijsvertering, stofwisseling en leverfunctie bevordert en depressies vermindert.

Sinds 1964 is cordyceps in de Chinese farmacopee zelfs officieel geclassificeerd als geneesmiddel. In de westerse wereld won cordyceps in 1993 pas populariteit, nadat drie Chinese atletes verbijsterende resultaten boekten en vijf wereldrecords braken tijdens een sporttoernooi. Zij werden verdacht van doping, maar dat bleek niet het geval. Uiteindelijk maakte hun trainer bekend dat de dames op zijn verzoek cordyceps consumeerden.

Hoe kan Cordyceps het uithoudingsvermogen verbeteren?

Cordyceps bevat cordycepine en cordycepinezuur, die een therapeutische werking hebben op het zuurstofgebruik in het lichaam, maar ook op de energieproductie en stabilisatie van de bloedglucosespiegel. Deze paddenstoel verhoogt de bloedstroom, het zuurstofverbruik en de opname van glucose en lactaat. Bovendien gedraagt het zich als een antioxidant. Wij gebruiken deze krachtpatser dus om de dag goed mee te beginnen en voegen het poeder toe aan een heerlijke smoothie!

Meer leren en lezen?

Wil je meer leren over medicinale paddenstoelen en wat ze voor jouw gezondheid kunnen doen? Bestel dan ons prachtige en inspirerende boek SHROOMS. In het boek SHROOMS vind je, naast heel veel informatie over de precieze werking van paddenstoelen, ook 22 heerlijke recepten! Na het lezen van dit boek ken je alle geheimen van medicinale paddenstoelen, welke er zijn, wat de effecten er zijn en hoe en waarvoor je ze kunt inzetten. Op basis van 82 wetenschappelijke studies.

Bestel het boek via deze link

RECEPT PERFORMANCE CORDYCEPS SMOOTHIE

Voor 1 glas heb je nodig:

Zo maak je de smoothie

  1. Doe al de ingredienten samen in een blender en mix op hoge snelheid tot de massa glad en romig is.
  2. Giet in een glas en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *