SKIN FOOD PROTEIN PANCAKES

Deze eiwitrijke havermoutpannenkoeken zijn niet alleen lekker, simpel te maken, voedzaam en gezond, maar ook goed voor een stralende huid!

We weten dat voldoende eiwitten belangrijk zijn voor het herstel van spieren als je veel sport en dat ze zorgen voor een lang gevoel van verzadiging (handig als je wat wilt afvallen). Maar ook voor een gezonde stralende huid zijn voldoende proteïnen belangrijk. Het zijn de bouwstenen van je lichaam en je spieren, pezen, haar en huid bestaan voor een groot deel uit proteïnen. Zo zorgen ze voor reparatie en onderhoud van je huid en zijn ze een bouwstof voor het weefsel. Ook zijn ze de bouwstoffen voor neurotransmitters en hormonen, die ook een belangrijke rol spelen bij een gezonde, jonge en stralende huid.  

Een mooie huid door voeding
Alle processen die van invloed zijn op het verouderingsproces, zijn onlosmakelijk met lifestyle en voeding verbonden. Het aloude adagium ‘Je bent wat je eet’ is niet alleen van toepassing op onze algehele gezondheid, maar ook op je huid. Iedereen beschikt wel over een basiskennis van het belang van gezond eten en van wat gezond eten is: dagelijks genoeg vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten en proteïnen en niet meer calorieën erin dan eruit. Maar dat geeft nog geen dieet of lifestyle waar je – letterlijk – van gaat stralen. Niet alle koolhydraten, proteïnen en vetten zijn namelijk gelijk.

Zo zijn er ook  gezond ogende voedingsstoffen die je huid (én je haar, gewicht en humeur) toch meer slecht doen dan goed. Het verschil? Het ene voedingsmiddel  creëert vrije radicalen, het andere neutraliseert ze. Het ene helpt je aan een goede hormoonbalans, het andere verstoort deze. Het ene voedt ’slechte’ darmbacteriën in je darmen, het andere helpt juist de gezonde flora te groeien. Je voedingspatroon voorzien van zo veel mogelijk beautyboosters geeft je de kracht om invloed uit te oefenen op alle aspecten die van belang zijn voor een mooie huid. En hierdoor ga je er niet alleen mooier, jonger en stralender uitzien, maar je ook zo voelen.

Wil je daar meer over weten? Wij bij Superfoodies maakten er een informatief en inspirerend boek over ‘HUID: Een mooie huid van binnenuit’. Met 22 heerlijke recepten en wetenschappelijk bewezen anti-age tips. Je leest bijvoorbeeld waarom bepaalde voeding en lifestyle keuzes belangrijk zijn voor een gezonde, stralende, jonge en mooie huid. Hieronder delen we vast één recept uit het boek!

Recept Skin Food Protein Pancakes
Dit heb je nodig voor vier pannenkoeken

 • 60 g havermout
 • 1 rijpe banaan (of 1 ei)
 • 15 g (1 volle el) vanille proteïnepoeder
 • ½ tl wijnsteenbakpoeder
 • 1 tl Luminous Beauty Shake van Superfoodies
 • ½ tl bietenpoeder (optioneel)
 • 2 el kokosyoghurt
 • 100 ml water
 • 1 tl kokosolie om te bakken

Voor het serveren

 • 1 el kokosyoghurt verse bessen
 • cacaonibs
 • ahorn- of kokossiroop

Zo maak je de pannenkoeken

 1. Doe alle ingrediënten (behalve kokosolie en toppings) in een blender en mix tot een gelijkmatige massa ontstaat.
 2. Verwarm een theelepel kokosolie in een antiaanbakpan. Bak 4 pannenkoeken tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
 3. Serveer met kokosyoghurt, verse bessen, cacaonibs en siroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *