Let op: hoog verslavingsgehalte!
Deze is voor alle NUTELLA FANS die op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Zonder verzadigde vetten, geraffineerde suikers en conserveringsmiddelen. Maar méga smaakvol en vol goede voedingsstoffen.
Dit recept wil je gebruiken om:
– Rijkelijk op je boterham te smeren.
– Of je pannenkoeken.
– Je fruit (aardbeien) in te dippen.
– Als topping te gebruiken over je havermoutje of bananijs.
– Zo uit de pot te likken…
VIDEO BEKIJKEN OP EIGEN RISICO
Deze is voor alle NUTELLA FANS. Denk jij dat je dit niet meer kunt eten nu je op de gezonde tour bent? Dan ga jij zo blij worden van dit recept!
De basis van deze chocoladepasta is uiteraard hazelnoten. Zonder geraffineerde suikers, verzadigde vetten en conserveringsmiddelen. Zodra je deze chocoladepasta hebt geprobeerd wil je niet anders meer.
Lekker op een boterham, maar ook om fruit in te dippen, als topping op je havermoutje of bananenijs. Of gewoon zo uit de pot… Dat kan natuurlijk ook.
Je bent gewaarschuwd: verslavend lekker!

Ingrediënten:
- 100 g hazelnoten
- 1 el kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 2 el cacaopoeder
- 50 ml ongezoete plantaardige melk
Bereidingswijze:
- Maal de hazelnoten fijn in een hogesnelheidsblender of keukenmachine totdat je een gladde hazelnootpasta hebt.
- Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de melk) toe en meng goed.
- Voeg vervolgens lepel voor lepel de melk toe totdat je de gewenste consistentie krijgt.