Zo volg je het pad der Alchemie – voor spirituele groei en zelfheling

“Als we niet dit diepgewortelde gevoel in onszelf ontwikkelen dat er iets hogers is dan wij zelf, dan zullen we nooit voldoende kracht vinden om te evolueren naar iets hogers.” – Rudolf Steiner

Het pad van innerlijke Alchemie is in essentie een spiritueel pad dat staat voor een bewust leven. Het is een pad van innerlijk transformationeel werk op spiritueel niveau; het transformeren van je gedachten, geloof en overtuigingen, emotionele en onbewuste patronen, om zo tot je hogere potentieel te komen.

Hoewel er ontzettend veel diverse methoden hebben bestaan en nog bestaan, blijft de essentie van het pad van alchemie hetzelfde, en dat is het streven naar het terugkeren naar de bron door het systematisch verfijnen van je subtiele lichaam en levensenergie, en dit proces zorgt voor een structurele verandering in je wezen. Want elke gedachte die je hebt, en elk gevoel, iedere actie die je onderneemt, vormt je als persoon.
Je zult gaan ontdekken dat dit pad niet zozeer gaat om het bereiken van een einddoel of je bestemming, maar dat het eerder gaat over de reis, en om jezelf te beheersen. (In het engels gezegd; “to master oneself”)

Als je ervoor kiest om dit pad te volgen, kies je er bewust voor om te groeien en je eigen licht te ontsteken, jezelf te verlichten, letterlijk en figuurlijk!

Door de eeuwen heen zijn er diverse scholen, stromingen, leringen ontstaan die mensen training geven om te kunnen groeien in bewustzijn. Soms openlijk zichtbaar in de samenleving, en soms verscholen en verborgen. Maar onze wereld bevindt zich ook een hoop corruptie, van binnenuit, zo ook is er veel geknoeid met spirituele kennis, en werden / worden mensen bewust en onbewust op een verkeerd spoor gezet. Vaak met als doel de mensheid klein te houden en haar niet te laten ontdekken hoe krachtig ze is. Want onwetende mensen zijn mensen die te beïnvloeden en te besturen zijn.

Hoe je je leven kunt alchemizeren

Alchemiseren komt van het engelse woord, to alchemize. Het betekent; de aard of eigenschappen van (iets) transformeren door een schijnbaar magisch proces.

Ik ontmoette eens een oude vriend van lang geleden, en we gingen een drankje doen. In het gesprek viel het me op dat hij sterretjes had in zijn aura. Kleine puntjes die oplichten als sterretjes. Die sterretjes zag ik zo nu en dan ook in zijn ogen, als hij over iets sprak waar hij blijdschap over voelde. Ik begreep dat dat de momenten waren dat hij iets waardeerde in het leven, iets moois zag, wat zijn hart deed openen. Hij had een positief patroon gecreëerd in zichzelf, maar ook zichtbaar in zijn energie systeem. Door de gewoonte aan te nemen om zich te richten op het positieve en mooie in het leven, deed hij zichzelf elke keer een beetje oplichten.

De beste manier om een basis te leggen voor spirituele groei is om een consequente en simpele werkwijze te volgen. De training is bijna net als het trainen van een spier, eindeloos herhaling in dezelfde richting tot je sterk genoeg bent om naar de volgende oefening te gaan.

Met The Alchemy Path Workbook kun je heel eenvoudig beginnen met innerlijke alchemie en krijg je een simpele structuur mee om je eigen alchemische pad te bewandelen. Tevens geeft het je de tijd en ruimte om naar jezelf te luisteren, eerlijk naar jezelf te durven kijken en vanuit die authenticiteit te gaan leven. Zo kun je meer ontdekken over jezelf, en jezelf ontwikkelen. Zo kun je er ook voor kiezen om je te bevrijden van de banden van beperkingen en oude structuren, jezelf te activeren, te helen, of je energieveld te verlevendigen, om zo helder te gaan schijnen als een ster!

Ormus, een Alchemistisch Elixir
Naast het pad van innerlijke alchemie, bestaan er ook alchemistische producten zoals elixirs die je kan innemen die je zowel helpen met eigenschappen in het fysieke lichaam te verbeteren of te helen, als je helpen in je spirituele groei. In The Alchemy Path Workbook krijg je een werkwijze mee hoe je Ormus Elixirs kunt gebruiken op een manier die je spirituele ontwikkeling ondersteunt.
Ormus is een alchemistisch extract verkregen uit zeezout. Ormus bevat een breed scala aan mineralen en metaal-elementen die biologisch beschikbaar zijn voor het lichaam. Deze elementen voeden het brein, het lichaam en energiesysteem en versterken de geleiding van energie in het lichaam. Als een ‘supergeleider’ versterkt Ormus de stroom van levensenergie. Ormus staat erom bekend dat het de epifyse ontkalkt en aldus wordt het vermogen om de mystieke aard van ons bestaan waar te nemen en tevens een toegangspoort tot toegankelijkheid van je innerlijke intelligentie.

Ormus kan dagelijks worden gebruikt als een voedingssupplement ter ondersteuning van het lichaam of voor een spirituele reis. Omdat Ormus je gedachtes, gevoelens, verlangens en intenties versterkt, is het verstandig om deze goed te kennen en te sturen. Het is net als autorijden, je geeft extra gas op het pedaal, er stroomt meer benzine door de motor, en je snelheid voert op. Dat kan allemaal prima, mits je controle hebt over het voertuig op de weg, en met die versnelling om kan gaan, op tijd de bochten kan nemen, het stuur onder controle hebt, en alert genoeg bent om te reageren op wat je tegenkomt op de weg. Je wilt liever niet een chaos piloot zijn en over de weg zwabberen met alle gevolgen van dien! Maar wie zit er aan het stuur? En wie of wat kiest de route?

Je innerlijk kompas
Ieder van ons is uitgerust met een intern begeleidingssysteem: je intuïtie. Als je luistert en leert om te taal van je intuïtie te begrijpen en juist te interpreteren, dan zal het je de weg wijzen. Als stapstenen wordt je pad voor je uitgestippeld. Het enige wat je hoeft te doen is de weg volgen.

Ormus helpt om die connectie met je eigen kern en kracht te versterken, maar het daadwerkelijke werk en de transformatie moet door jou zelf gebeuren. Je moet dus je innerlijk kompas volgen en gaan leven vanuit jouw innerlijke natuur. Dat gaat niet bij iedereen zomaar vanzelf. Het werkboek geeft je richting in het sturen van je energie en intenties, zodat je zelf de alchemist van je leven wordt. Want jij bent de creator van je eigen realiteit, in co-creatie met het universum. Jij bent de dirigent, en het universum is jouw orkest. Het is je eigen ziel die je leven kleurt, de dag verlicht en opfleurt. Wat je ook doet in je leven, het is jouw magie.

Het geeft je de kans om tijd te nemen om na te denken; Waar ga ik vandaag heen? Wat doe ik om mijn visie door te zetten – om mijn deel te doen in dit magische partnerschap met het universum? Hoe kan ik dit schip sturen om de wind te vangen en vooruitgang te boeken naar mijn bestemming

Gebaseerd op eeuwenoude kennis en wijsheid is The Alchemy Path Workbook zowel een informatief als praktisch (werk)boekje waarin je leert en ontdekt wat Alchemie is, wat Ormus elixirs zijn, hoe je het pad van Alchemie kan bewandelen om je leven te alchemiseren en transformeren, en de deuren te openen naar de magie van het bestaan. Het kan het begin markeren (want er is nog een hele weg te gaan) van je eigen unieke alchemische reis, een manier om meer over jezelf te weten te komen, je te herinneren wie je bent en je verbintenis met alles in het leven opnieuw te ontdekken.

Geniet van je reis!

Messages from an Alchemist
Laura de Zanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *